Algol ltd., Travel Company
16a Melnyka Str., Lviv, 79044 Ukraine
phone/fax: +38 (032) 242-41-21, 242-41-22, 242-41-23
fax: +38 (032) 242-41-24
algol@algol.com.ua
www.algol.com.ua

 Австрійське вино Австрійське вино  
 
Ще в часи римлян в регіоні Дунаю в районах навколо озера Нойзідлер Зее і в Штірії вирощувався виноград. В середні віки це були, перш за все, монастирі, яким історично приписується культивація виноградної лози і технологія обробки вина в підвалах. Це і послужило подальшому розповсюдженню виноробної культури. Сьогодні виноробство в Австрії підтримується малими селянськими господарствами. Майже 50.000 гектарів виноградників в Нижній Австрії, Штірії, Бурґенланді і Відні обробляють 30.000 виноградарів, з яких тільки третина задіяна виключно у виноробстві.
Виноробство визначає ландшафт і культуру того або іншого регіону, що зводиться в культ в типових австрійських закладах з продажу вина в розлив, у винних монастирях, винних гостинних дворах і навіть у винних академіях. Завдяки чудовій якості, австрійські вина постійно займають лідируючі місця на міжнародних винних виставках. В даний час в Австрії культивуються більше 30 сортів винограду для виготовлення високоякісного і добірного вина, серед них такі імениті сорти, як «Білий Савіньон», «Мускат», «Блакитний португалець» і «Zweigelt».
 
Найвідоміші сорти винограду

Gruner Veltliner
Від зеленувато-жовтого до жовто-золотого, підкреслено фруктовий, свіжий, ігристий, вишукано пряний, легкий перцевий присмак.

Riesling (Rheinriesling, Weisser Riesling)
Від зеленувато-жовтого до золотистого, виноградний фруктовий букет, благородний, фруктовий, кислуватий.

Muller-Thurgau
Світлий, з легко зеленуватим або жовтуватим відтінком, із злегка або сильно вираженим мускатним смаком, свіжий, ігристий, вишукано фруктовий.

Weisser Burgunder (Pinot Blanc)
Від зеленувато-жовтого до солом'яний-жовтого, ненав'язливий, з делікатним букетом, елегантний, повноцінний і гармонійний в смаковому відношенні.

Sauvignon Blanc
Від зеленувато-жовтого до жовто-золотого, з підкреслено трав'янистим букетом, сухий, з соковитою кислинкою.

Chardonnay (Morillon)
Блідо-жовтий, лимонно-жовтий до насиченого солом'яний-жовтого, з фруктовим запахом, сухий, м'ясистий.

Neuburger Жовтий
З легким золотистим відтінком, ніжний горіховий букет, м'який, повносмаковий, вишукано пряний.

Blauer Zweigelt (Rotburger)
Яскравий рубіново-червоний, з легким фіолетовим відтінком, зрілий – ясно-цегляного кольору, фруктовий, пряний, міцний, з багатим смаком, багатий дубильними речовинами.

Blaufrankisch
Від світлого до темно-рубінового червоного, з фіолетовим відтінком, вишуканий фруктовий букет, з ожиновими нотками, свіжий, породистий, з благородною кислинкою.

Blauer Portugieser
Переважно світло-червоний, приємний на смак, соковитий, з незначним змістом алкоголю.

St. Laurent Міцнийтемно-червоний, уточнений, фруктовий, з черешневим букетом, висококислотний, від терпкого до бархатистого сухого.

Blauer Burgunder
Сяючий рубіново-червоний з фіолетовим змістом, з тонким гірким мигдалем в букеті, круглий, гіркуватий.

Cabernet Sauvignon
Гранатово-червоний до темно-червоного, з мускатним букетом, м'який, дуже насичений, з високим вмістом залишкових цукрів.